Recension

- Handling
 
Filmen handlar om Gerry Lane, en snygg kille med ful familj som han älskar ändå. En dag är dom ute och kör i trafiken när det blir kaos och besatta och infekterade människor börjar äta andra normala människor. Gerry försöker köra sin familj i säkerhet men först tar dom ett stopp på ica supermarket. När dom går ut från Ica är bilen borta så dom får gömma sig hos en spansk familj. Sen får dom hämtning av Gerrys gamla polare som jobbar inom FN, där Gerry också jobbat förut. Dom förs i säkerhet på ett fartyg och dom får bara stanna där om Gerry är med och bekämpar dom här infekterade människorna, zombisarna eller dom odöda som dom kallas med ett finare namn. Så Gerry bestämmer sig för att göra det och man får följa med på hans farliga resa genom olika länder
 
- Karaktärer
 
Huvudkaraktären är såklart Gerry. Snygg sexig kille som tidigare jobbat inom FN men sen bestämde sig för att ägna tid åt familjen så nu har han inget jobb, tror jag. Det ända jobbet han har är att baka pannkakor på morgonen till familjen. Sen har han sin fru, hon är ganska jobbig och har tyvärr inga ögonbryn. Sen har han två döttrar , en med astma. Sen får man träffa många andra olika karaktärer på hans resa, en speciell är en tjej som heter Segen. Det är en tjej som jobbar som militär eller något liknande. Hon har rakad skalle och jag tror hon är lebba. Hon och Gerry blir kompisar när han hugger av hennes hand.
 
- Miljön
 
Filmen utspelar sig i flera olika huvudstäder, jag är ganska dålig på städer och geografi så jag kommer inte ihåg vilka. Men iallall New York, Istanbul och kanske nåt annat arabland eller Israel eller Jerusalem. Nåt sånt där iallafall. Sen får man även se lite av fartyget som hans familj bor på och slutligtvis något smittskyddsinstitut.
 
- Sammanfattning
 
Jag tycker filmen var bra och väldigt spännande. Man var alltid tvungen att vara på sin vakt och det kändes som man var med i filmen och var ihop med Gerry och att man tillsammans med honom försökte lösa gåtan om vad det egentligen var för smitta som härjade. Så man kunde väldigt lätt leva sig in i filmen. Den var inte heller så förutsägbar utan man blev ganska ofta överraskad och det var kul. Slutet var dock ingen höjdare, det blev ett väldigt kort och snabbt slut tyvärr. Jag hoppas det kommer en del 2 och att han har en ny fru i uppföljaren.
 
Mitt betyg blir 4 kenta av 5
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback